Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Rogaćuša

Rogaćuša je liker od voćne rakije i macerata rogača, uz dodatak slada i mandarine. Iako rogač nije voćka zagorskih krajeva, zbog velikog broja ljubitelja ovog likera, odlučili smo se za proizvodnju. Rogač dobivamo sa otoka Visa, sa zapuštenih stabala središnjeg dijela otoka.
Ljekovita svojstva rogača poznata su još od antike – tanini rogača djeluju inhibitorno na probavne enzime, inaktivira bakterije roda Coli, dok istovremeno podupire sastav vrlo dobrih crijevnih bakterija. Drugim riječima, radi se o savršenom aperitivu, pogotovo za jela dalmatinske kuhinje.

Preporučamo rogaćušu rashlađenu na 15°C.

Ispis