Narodna medicina stoljećima priznaje ljekovita svojstva kupinova vina, te ga više smatra lijekom nego pićem. Dobiva se prirodnim vrenjem zrelih plodova kupine.
Stručnjaci preporučuju ljekovito kupinovo vino kod anemije, iscrpljenosti, slabe uhranjenosti, kod problema s probavom, reguliranjem krvnog tlaka ili cirkulacije. Vino ovog ukusnog tamnog voća sadrži velike količine vitamina B i C, željeza, fosfora, cinka, mangana, magnezija, kalcija, šećera, pektina, folne kiseline i nešto provitamina A.
Osim što liječi anemiju, kupinovo vino pojačava apetit, te doprinosi boljem lučenju žući i mokraće, s obzirom da je po sastavu slično kiselini iz želučanog soka. Na taj način, ono utječe na zdraviju i bržu izmjeni tvari u organizmu. Istraživanja su također pokazala kako povoljno djeluje i na pojedine kožne bolesti (razne lišajeve, osipe i psorijazu).
Od svih bolesti, kupinovo se vino najčešće koristi kod liječenja anemije, koja u pravilu nastaje zbog manjka željeza u krvi. Radi normalnog razvoja i dobrog zdravlja, potrebno je u organizam unositi veće količine željeza. Liječnici preporučuju decilitar kupinova vina dnevno, koje je najbolje konzumirati prije jela.
Za proizvodnju našeg vina koristimo kupine uzgojene na potpuno ekološki način. To znači da ne koristimo nikakva zaštitna sredstva, a za prihranu koristimo isključivo kompost glistin, također iz vlastite proizvodnje.